Loteria Vizelor | Cerinte Loteria Vizelor | Poze Loteria Vizelor | Selectare Loteria Vizelor | Intrebari Frecvente

CERINTE DE PARTICIPARE LA LOTERIA VIZELOR :

Aplicantul trebuie să fie nativ al uneia dintre ţările menţionate īn " Lista ţărilor pe regiuni geografice, ai căror cetăţeni se califică."

Pentru DV-2012, persoanele nascute in urmatoarele tari NU se califica in cadrul programului:
BRAZILIA, CANADA, CHINA (continentala), COLUMBIA, REPUBLICA DOMINICANA, ECUADOR, EL SALVADOR, GUATEMALA, HAITI, INDIA, JAMAICA, MEXIC, PAKISTAN, PERU, PHILIPPINE, POLONIA, COREEA DE SUD, MAREA BRITANIE (cu exceptia Irlandei de Nord) si teritoriile sale dependente, si VIETNAM.

Persoanele nascute in Regiunea Adminstrativa Speciala HONG KONG, Regiunea Adminstrativa Speciala MACAO si TAIWAN se califica in cadrul programului.

Nativ al unei ţări care se califică:
Īn cele mai multe cazuri aceasta īnseamnă ţara īn care aplicantul s-a născut. Totuşi, dacă o persoană s-a născut īntr-o ţară care nu participă la program, dar soţul/soţia acesteia este născut(ă) īntr-o ţară care participă, o astfel de persoană poate face apel la ţara īn care s-a născut soţul/soţia, cu condiţia ca aplicantul şi soţul/soţia să primească vize şi să intre simultan īn Statele Unite. Dacă o persoană este născută īntr-o ţară care nu se califică, dar nici unul din parinţii săi nu este născut sau nu a locuit īn acea ţară īn acea perioadă, o astfel de persoană poate face apel la una din ţările īn care s-au născut părinţii.

Aplicantul trebuie să īndeplinească cerinţa de educaţie sau de experienţă īn muncă a programului "Diversity Visa".

Educaţie sau experienţă:
Un aplicant trebuie să aibă SAU diploma de bacalaureat SAU doi ani de experienţă īn ultimii cinci ani īntr-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de calificare sau experienţă pentru a profesa. Dovada experienţei profesionale se face cu cartea de muncă. Pentru a determina calificarea pe baza experienţei profesionale se va folosi baza de date O*net On Line a Departamentului Muncii al SUA: http://www.onetcenter.org/. Aplicanţii vor găsi de asemenea o listă a Departamentului Muncii cuprinzānd meserii care se califică la adresa de internet a Afacerilor Consulare : travel.state.gov

Dacă aplicantul nu īntruneşte aceste cerinţe, el/ea NU ar trebui să trimită nici un formular de participare la programul de Loteria Vizelor.